Ημερίδα - Workshop «Εμπειρίες Μαλβαζία του κόσμου»

Συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί από περιοχές παραγωγής Μαλβαζία οίνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία, μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους για το αμπέλι και τον οίνο, την γαστρονομία και την γεύση, την ιστορία και την παράδοση, την ανάδειξη και την προβολή του μύθου του Μαλβαζία. Συμμετέχουν και παρουσιάζουν οι:
  • Anna Grimau (Κέντρο Διερμηνείας του Malvasia de Sitges στο Ίδρυμα Sant Joan Baptista Hospital στο Sitges, Ισπανία)
  • Enric Sebastian Barta (Ερευνητής αμπελουργίας και οινολογίας στο ινστιτούτο INCAVI, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Rovira i Virgili της Tarragona, Ισπανία)
  • Ivan Marić (Διευθυντής Vinistra, Κροατία)
  • Ivica Matošević (Οινοποιός, μέλος Δ.Σ. Vinistra, Κροατία)
  • Γιώργος Τσιμπίδης (Οινοποιός, Μονεμβάσια)
  • Γιώργος Πίττας (Δημοσιογράφος, συγγραφέας γαστρονομίας)
  • Μαριάνθη Αναστασιάδου (Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού)
  • Ηρώ Τσιμπρή (Διευθύντρια της Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε).
Συντονισμός: Gian Andrea Garancini Υπογραφή συμφώνου MOU σύστασης του Διεθνούς «Malvasia Myth Network».
  • Μαρίνης Μπερέτσος (Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα)
  • Giovanni Pattoneri | Διευθυντής της GAL Del Ducato, Πάρμα, Ιταλία.
  • Tamara Legovic | Project manager της LAG Central Istria, Poreč, Κροατία.
 
Θεματικά εργαστήρια οινοτουρισμού για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού
Ώρα 13:00, Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας. Πρώτο εργαστήριο Τίτλος: «Γαστρονομία, εστίαση και οινοτουρισμός». Στρογγυλό τραπέζι με συμμετέχοντες τον Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο και συγγραφέα, και την Γεωργία Κουτσούκου, σεφ και αρθρογράφο γαστρονομίας. Δεύτερο εργαστήριο Τίτλος: «Οινοτουρισμός, δικτύωση και προβολή». Στρογγυλό τραπέζι με συμμετέχοντες την Anna Grimau, εκπρόσωπο Malvasia de Sitges Interpretation Centre, και τον Ivan Maric, Διευθυντή της έκθεσης Vinistra, Istria Κροατίας.
Η δράση χρηματοδοτείται από την τοπική δράση της ΟΤΔ Πάρνωνα “Θεματικά εργαστήρια οινοτουρισμού για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού” του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας “Malvasia Myth”.

Συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί από περιοχές παραγωγής Μαλβαζία οίνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία, μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους για το αμπέλι και τον οίνο, την γαστρονομία και την γεύση, την ιστορία και την παράδοση, την ανάδειξη και την προβολή του μύθου του Μαλβαζία.

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν οι Anna Grimau (Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, Ισπανία), Enric Barta (Αν. Καθηγητής παν/μίου Rovira i Virgili University Tarragona, Ισπανία), Ivan Marić (Διευθυντής Vinistra, Κροατία), Ivica Matošević (Οινοποιός, μέλος Δ.Σ. Vinistra, Κροατία), Γιώργος Πίττας (Δημοσιογράφος, συγγραφέας γαστρονομίας), Θεόδωρος Μωραΐτης (Οινοποιός, Πάρος), Πόπη Βολιτάκη (Οινοποιός, μέλος δικτύου Wines of Crete, Κρήτη), Μαριάνθη Αναστασιάδου (Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού), Ηρώ Τσιμπρή (Διευθύντρια Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε), Γιώργος Τσιμπίδης (οινοποιός). 

Συντονισμός: Gian Andrea Garancini

Παρουσίαση και υπογραφή συμφώνου σύστασης του Διεθνούς «Malvasia Myth Network» | Μαρίνης Μπερέτσος (Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ