ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

19:00 | ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Αναζητήστε εντός του κάστρου τις «Βενετσιάνες» που περιδιαβαίνουν στα καλντερίμια και αφηγούνται την ιστορία του Μαλβαζία!

20:00 | ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΑΛΒΑΖΙΑ

Παρουσίαση και γευστικές δοκιμές Μαλβαζία οίνου από οινοποιεία Ελλάδας (Μονεμβασία, Πάρος, Κρήτη) και περιοχών του εξωτερικού (Ιταλία, Κροατία, Ισπανία).

Καλωσόρισμα επισκεπτών και χαιρετισμοί επισήμων.
21:00 | ΜΥΗΣΗ – ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ – ΜΕΘΕΞΗ

Οι πιο σημαντικές περιοχές του Μαλβαζία επισκέπτονται την Μονεμβασία σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση. Ήχοι που εκτείνονται από μεσαιωνικές μουσικές στις ιταλικές, γαλλικές και ισπανικές αυλές μέχρι και αναγεννησιακά μαδριγάλια, παιγμένα με όργανα εποχής, φτάνοντας σε παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.
Αφήγηση και μουσικές μεταφέρουν το «μήνυμα του Μαλβαζία» από την Κρήτη, την Βενετία και την Πάρμα, την Σίτζες και την Βαρκελώνη, στο υποβλητικό περιβάλλον του κάστρου της Μονεμβασίας.

Συμμετέχουν, αναμιγνύοντας τις μουσικές τους σε μια συνολική εμπειρία, οι καλλιτέχνες:

Ex Silentio | Συγκρότημα Παλαιάς Μουσικής, από την μεσαιωνική και αναγεννησιακή εποχή, που ειδικεύεται στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες | Δημήτρης Κούντουρας, Θεοδώρα Μπάκα, Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, Tobias Schlierf.

Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιώργος Σκορδαλός, Ανδρέας Αρβανίτης, Αγγελίνα Κλαυδιανού | Μουσικό σχήμα με τραγούδια από την κρητική και την ελληνική παράδοση αλλά και σύγχρονα ακούσματα.

Παρουσίαση: Gian Andrea Garancini, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

__________

Ex Silentio

Το μουσικό σύνολο Παλαιάς μουσικής Ex Silentio παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από την μεσαιωνική μουσική έως το μπαρόκ. Ειδικεύεται στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες. Το σύνολο εμφανίζεται τακτικά σε φεστιβάλ και χώρους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εστιάζει ιδιαίτερα στη μουσική από τη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο καθώς και στις μουσικές σχέσεις Ανατολής – Δύσης. Το CD του “Mneme” κέρδισε την τιμή Pizzicato και ήταν στην short list για τα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής.

 

Μαριάννα Πολυχρονίδη

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη κατάγεται από την Κρήτη και την Τήνο. Είναι απόφοιτη της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 2001. Σπούδασε επίσης κλασικό και σύγχρονο τραγούδι, κλασική κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και χορό. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες (Κακογιάννης, Κούνδουρος, Ευαγγελάτου, Φασουλής, Μουμουλίδης, Τζαμαργιάς, Βαλτινός κ.ά.). Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό κι αγαπήθηκε μέσα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές (“Έρωτας φυγάς”, “Της αγάπης μαχαιριά”, “Τα μυστικά της Εδέμ”, “Η εξαφάνιση”, “Με θέα στο πέλαγο” κ.ά.). Σαν τραγουδίστρια έχει πολλές συνεργασίες και συναυλίες (Λουδοβίκος των Ανωγείων, Νίκος Κυπουργός, Σωκράτης Μάλαμας, Κώστας Λειβαδάς, Στέφανος Κορκολής κ.ά.). Καθοριστική υπήρξε η συνάντησή της με τον Θάνο Μικρούτσικο, που οδήγησε σε μια δυναμική συνεργασία με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, καθώς και στη δημιουργία του δίσκου “Στην ομίχλη των καιρών”.

Η δράση ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΑΛΒΑΖΙΑ χρηματοδοτείται από την τοπική δράση της ΟΤΔ Πάρνωνα “Δράσεις γευσιγνωσίας οίνων και δράσεις προώθησης” του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας “Malvasia Myth” του προγράμματος LEADER/CLLD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ