Ρεσιτάλ κιθάρας «Antithesis» του Δημήτρη Σουκαρά

Σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ κιθάρας ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας Δημήτρης Σουκαράς παρουσιάζει το project «Antithesis», φέρνοντας κοντά τον ακουστικό και τον ηλεκτρικό ήχο και συνομιλώντας με έργα από το παρελθόν και με νέα σύγχρονη μουσική. Δημιουργεί έτσι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάμιξη της κλασικής μουσικής παράδοσης με την καινοτομία, αντικατοπτρίζοντας την προσωπική σύγκρουση κάθε ανθρώπου στον σύγχρονο κόσμο.

Ο Δημήτρης Σουκαράς έχει διακριθεί με περισσότερα από 20 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Χαρακτηρίστηκε ως “…ένας από τους πιο σπουδαίους κιθαριστές της γενιάς του…” από το Classical Guitar Magazine (για το βραβείο του στον διαγωνισμό κιθάρας Ivor Mairants), Ο κλασικός μουσικός της νέας γενιάς” από το KMagazine της Καθημερινής και Ο μόλις 26 χρόνος Σουκαράς παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ώριμο και δημιουργικό νέο δίσκο” από την Athens Voice.

Υπήρξε ο πρώτος σπουδαστής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου που ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε 3 χρόνια (αντί για 5) με βαθμό Άριστα. Φοίτησε με ολική υποτροφία στη Royal Academy of Music του Λονδίνου και έχει λάβει το βραβείο DipRAM (το υψηλότερο της Ακαδημίας) για εξαιρετική επίδοση στις σπουδές του. Έχει διακριθεί με Πρώτο Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών στον διαγωνισμό υποτροφίας. Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορικός φοιτητής στο University of Surrey. Έχει συμπράξει ως σολίστ µε την Ορχήστρα Δήμου Πατρέων και την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Σειράς Συναυλιών MUΣΑ του Δήμου Κορινθίων. 

Social media 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ