ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και της γεύσης ενός τόπου, την οποία συμπληρώνει και αναδεικνύει.

Στο πλαίσιο του Malvasia Festival Monemvasia θα γίνει η παρουσίαση του έργου «Γαστρονομικοί προορισμοί» και των δράσεων που υλοποιήθηκαν για την Γαστρονομική Κοινότητα της Μονεμβάσιας, καθώς και του Ψηφιακού Οδηγού της Γαστρονομικής Κοινότητας Μονεμβάσιας GreekGastronomyGuide.gr/Monemvasia που αποτελεί βασικό εργαλείο για την περιήγηση κάθε ταξιδιώτη με γαστρονομικές ανησυχίες. Τον ψηφιακό οδηγό θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Πίττας, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε τόπου, μέσα από μία ολιστική, ανθρωποκεντρική κυρίως προσέγγιση.

Η Γαστρονομική Κοινότητα της Μονεμβάσιας είναι ένα σύστημα ανοικτό στο οποίο δύνανται να ενταχθούν όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις που απορρέουν από τους κανονισμούς του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy & wine Tourism». Σκοπός της είναι η ανάδειξη της Μονεμβάσιας σε έναν τουριστικό προορισμό, όπου η γαστρονομία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου.

Το έργο απευθύνεται σε 40 παραγωγούς τοπικών προϊόντων και επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης. Στο πλαίσιο του έργου υλοποιούνται:

  • Ψηφιακή χαρτογράφηση της Γαστρονομικής Κοινότητας της Μονεμβασίας.
  • Ψηφιακός γαστρονομικός οδηγός της Γαστρονομικής Κοινότητας της Μονεμβασιάς προς αξιοποίηση από τους από τους συλλογικούς φορείς της περιοχής.
  • Δύο Θεματικά εργαστήρια (workshops) για την προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

 

Το έργο «Γαστρονομικοί προορισμοί» του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD της ΟΤΔ Πάρνωνα υλοποιείται από το “Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.”, για την περιοχή της Μονεμβασίας και εντάσσεται στο Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ)» του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο «Γαστρονομικοί προορισμοί» στην ιστοσελίδα www.kekdiastasi.edu.gr  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ